Živimo v zanimivem času, kjer je znanost toliko napredovala, da se nam za zanesljjive informacije o Absolutni realnosti ni več potrebno zanašati na izročila raznih religioznih učiteljev izpred več tisoč let.

Moderna, uradno priznana transpersonalna psihologija priznava obstoj nivojev zavesti, ki vsakdanje doživljanje presegajo po svoji jasnosti, absolutnosti in spremljajočem občutku popolne izpolnjenosti. Ta stanja so seveda dosegljiva prav vsakomur.

Različne kulture, filozofski sistemi ter moderna znanost pojmujejo ta stanja na različne načine. Imena teh stanj se prav tako razlikujejo:
• Samadhi (Vedska književnost)
• Satori (japonski Zen in kitajski Čan)
• Nirvana (Budizem)
• Mistična izkušnja (zahodnjaška ezoterika)
• Iluminacija zavesti (moderna psihologija)
• Enlightenment/Razsvetljenje (na Zahodu)
• Stanje Enosti, Samospoznaja (na Zahodu)
• Enotno Polje, Abstraktni Potencial, Univerzalno Polje Informacij (kvantna mehanika, Super String Theory) itd…

Stanje Enosti je že prisotno, ni ga potrebno ustvarjati, nikamor iti. Je To, kar mi vsi prav zares v samih temeljih zavesti v bistvu smo, ali pač?

Kvantna mehanika in tudi moderna teorija Superstring matematično dokazuje obstoj Enotnega polja, kjer izvirajo vsi osnovni gradniki materije in vse osnovne sile.

Dr. John Hagelin, profesor kvantne mehanike:

“…Enotno polje
, ki temelji na teoriji Superstring polja identificira eno in univerzalno polje Inteligence v oceanu obstoja, ki je v samih temeljih vsega, uma in materije. In vsi tako imenovani delci vesolja (kvarki, nevtroni, protoni itd…) so le različni valovi v temu univerzalnemu oceanu.

Pravzaprav je vse, kar obstaja le različno valovanje v oceanu te Univerzalne Ravni. To je Enotno polje, in to Polje ni materialno. Ultimativno je to Polje Zavesti.
In individualne zavesti, moja zavest, vaša zavest, pravzaprav vsakršna zavest kjer koli, je zavest le zato, ker je del te Univerzalne zavesti. Celotno vesolje ni ničesar drugega kot To. Ljudje, drevesa in živali smo le valovi različnih frekvenc temeljnega Enotnega Superstirng Polja. V resnici smo združeni v samih temeljih našega obstoja in zavedanje ki izvira iz tega je, da je v bistvu le ena Zavest, le ena Zavest prisotna povsod. In to ste vi, to sem jaz, to je prav vsak izmed nas.
Individualiziramo to Enotno zavest skozi filtre našega živčnega sistema vendar kljub temu je sama najglobja subjektivna komponenta zavedanja prav ta Univerzalna zavest. In realizacija tega skozi izkušnjo se imenuje in se je imenovala že na tisoče let, Razsvetljenje“.


Dr. John Hagelin, napredni kvantni fizik
www.hagelin.org