Yogeshwar Muni, tvorec formata Intenziva Razsvetljenja, pravi:

“Dolgo časa sem testiral to tehniko in jo primerjal z ostalimi metodami za
doseganje Razsvetljenja. Tehnika Intenziva razsvetljenja je pri doseganju
stanja enosti od klasičnih metod 50 do 100-krat učinkovitejša .”

Yogeshwar Munija (Charlesa Berner) sem imel priložnost srečati v živo samo enkrat, na nekem predavanju v Ljubljani. Bilo je to mnogo let nazaj, spominjam pa se, da name, tako od daleč, ni naredil nekega posebnega vtisa. Dojemal sem ga pač kot starejšega možakarja, mirnega, distanciranega.

Njegovo delo, po drugi strani, pa je že pred leti naredilo name izredno globok vtis. Predvsem kombinacija poglabljanja vase in komunikacije v formatu Intenziva Razsvetljenja je zame bila in še vedno je ena izmed najučinkovitejših tehnik za poglabljanje zavedanja.

Do sedaj sem, tam od daljnega leta 1993, na Intenzivih preživel, časovno gledano, skupno več kot šest mesecev, v vlogi udeleženca, asistenta ali voditelja.

In na podlagi teh izkušenj lahko rečem tole:

Poznam mnogo tehnik in metod osebnostnega in duhovnega razvoja. Za doseganje stanja enosti z Absolutno resničnostjo v relativno kratkem času, učinkovitejšega pristopa enostavno ni oz. ga ne poznam.
Na Intenzivih sem se naučil pravilnega in temeljitega izražanja svojih čustev in misli ter resničnega poslušanja in razumevanja drugih. Vendar vse to zbledi v luči neposrednih transpersonalnih (duhovnih) izkušenj stanja enosti, ki so popolnoma spremenile moje dojemanje sebe, drugih in sveta.

Intenziv razsvetljena iz vsega srca priporočam vsakomur, ki mu je vsaj malce mar za srečno in izpolnjeno življenje (in izpolnjuje pogoje za udeležbo, seveda)

Vabim vas tudi, da preberete članek ‘Zgodba o Intenzivu Razsvetljenja’, tukaj >>

Edmond Cigale